Schaatsen voor KIKA

Hoe wil jij actief zijn in de Westerkerk? Deze vraag kregen de tieners voorgelegd…

En daar hadden ze wel een antwoord op: iets voor een goed doel! En dan het liefst een sponsormarathon op de schaats. Ook over het doel van het bij elkaar geschaatste geld hoefden de tieners niet lang na te denken. Dat wilden ze graag schenken aan KiKa, de stichting die wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker financiert.

In enkele diensten deden de tieners – schaatsen om de nek en een muts op – een oproep aan gemeenteleden om hun marathon te sponsoren. En daaraan werd massaal gehoor gegeven. Velen zegden een (vaak royaal!) bedrag per geschaatst rondje toe.

En zo stonden Mees, Kees, Juliette, Daniël, en Twan op 15 januari op de Jaap Eden IJsbaan. Ze werden aangemoedigd door tienerwerker Tamar, ouders, oma’s en opa’s en gemeenteleden van de Westerkerk. Jongere broertjes Christijan en Dirck en zusje Marie schaatsten als supportteam ook fanatiek mee. Ondanks stromende regen ging het erg hard: er werden maar liefst 113 rondes geschaatst.

Nadat de diaconie de toegezegde bedragen had opgevraagd, kon de balans worden opgemaakt. Er is een totaalbedrag van € 2.085,25 voor KiKa bij elkaar geschaatst! De cheque met dit bedrag werd door Kees, Twan en Tamar overhandigd aan John Dinkla, vertegenwoordiger van KiKa. De tieners zijn blij dat ze hiermee een bijdrage konden leveren aan perspectief op genezing van zieke kinderen. En wij in de Westerkerk zijn trots op onze sportieve, betrokken tieners en dankbaar voor gulle gevers.

Klaas Winters en Maaike Luttikhuis, diaconie,
Tamar Karman, tienerwerker
Annet Schelling, jeugdouderling

c

Scroll naar boven