Braambos

Brandend Braambos 2Het Brandend Braambos in de Westerkerk is een bijzondere plek om even stil bij te zijn en een kaarsje te branden. Juist in een tijd waarin tegenstellingen op religieus en maatschappelijk terrein zich sterk kunnen laten gelden, verbeeldt het Brandend Braambos wat christelijke, joodse en islamitische tradities met elkaar verbindt: een universeel menselijk verlangen om het onbenoembare te ervaren en het onbereikbare nabij te brengen. Het Brandend Braambos is ontworpen door beeldhouwer Hans 't Mannetje.

Kaarsje branden?

Gewoonlijk is het mogelijk om op zondag een kaarsje te brangen, voor of na de dienst en doordeweeks, mits de kerk open is: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.
Vanwege COVID-19 is dit nu niet mogelijk, maar is de kerk wel geregeld op dinsdag en vrijdag geopend voor het branden van een kaarsje tussen 15.00 en 17.00 uur. Houdt u hiervoor de berichten op de voorpagina van de site en de sociale media in de gaten.

Braambosgebeden

Op de vrijdagen in de zes weken voor Pasen en in de Adventstijd - de vier weken voor kerstmis - worden bij het Brandend Braambos korte avondgebeden gehouden: een half uur rust en bezinning temidden van het drukke stadsgewoel. Rond de lichten van het Brandend Braambos worden woorden uit de bijbel gelezen en klinkt moderne poƫzie. Er is ruimte voor gebed, stilte en orgelmuziek. De Braambosgebeden worden geleid door de missionair vicaris van de Westerkerk, Cristina Pumplun. Het orgel wordt bespeeld door Evan Bogerd.

De eerstvolgende Braambosgebeden worden in principe gehouden in vier weken voor kerst op vrijdag, van
17. 00-17.30 uur