Wie zijn wij

Maaltijddienst 2022 foto websiteDe Westerkerk staat in het hart van Amsterdam aan de Westermarkt, tussen het Anne Frank Huis en het Homomonument. Iedereen is welkom in de Westerkerk. Als je een kijkje wilt nemen, kom dan langs op werkdagen tussen 11.00 en 15.00 uur, afhankelijk van momenten dat de Wester verhuurd is (wat veelal besloten is). Je kunt ook komen om een kaarsje te branden of een van onze (cantate)diensten op zondag te bezoeken.

In de Wester word je geïnspireerd door veel verschillende activiteiten: door de mooiste muziek, door bezinning, door ochtendgebeden op werkdagen, door de zondagse diensten, door lezingen, studentendiners, een uitgebreide boekwinkel en door een actieve kerkelijke gemeente.
De Westerkerkgemeente is een eigentijdse, levendige gemeente, waar iedereen welkom is en waar het de gewoonste zaak is om jezelf te zijn, welke achtergrond, levensovertuiging of geaardheid je ook hebt. De wekelijkse kerkdiensten, op zondagochtend om 10.30 uur, zijn vaak druk bezocht door mensen uit Amsterdam en ver daarbuiten. Ook blijken vanuit de gehele wereld de livestreams van onze diensten te worden gevolgd door mensen die zich willen laten inspireren door het 'Woord van de Wester'.

De mensen die naar de Wester komen hebben de stad Amsterdam in hun hart gesloten. Door bij te dragen aan lokale projecten probeert de Westerkerk mensen te steunen die dat hard nodig hebben.

De Westerkerk kent een grote groep actieve vrijwilligers, die zich dagelijks inzetten voor verschillende activiteiten. Deze variëren van het koken voor alleengaanden en het schrijven voor Amnesty International, tot het organiseren van een breed scala aan bijeenkomsten, zoals lezingen, ontvangsten en symposia.

Voor het programma voor het najaar 2022 klik hier.

De Westerkerk is een wijkgemeente binnen de Protestantse Kerk Amsterdam.