Braambosgebed in de 40dagentijd / Evening Prayer in Lent

Kom op de vrijdagen in de zes weken voor Pasen aan het eind van de middag naar de Wester voor de Braambosgebeden in de veertigdagentijd!
Een half uur rust en bezinning te midden van het drukke stadsgewoel rond de lichten van het Brandend Braambos. Organist Evan Bogerd speelt muziek passend bij de weken voorafgaand aan Pasen. Er klinken woorden uit de Bijbel en een gedicht. Er is ruimte voor gebed, stilte en een lied. Voor wie van buiten onze taalgrens komen, lezen wij een enkele tekst in het Engels en zijn de teksten ook in het Engels afgedrukt.

Een lied centraal
Dit jaar is het 500 jaar geleden dat in Duitsland de eerste protestantse liedbundels werden gedrukt. Daarom staat steeds één van deze liederen centraal. Op 16 februari is dit een lied van de eerste protestantse lieddichteres, Elisabeth Cruciger: “Herr Christ de einig Gotts Sohn” (Christus, uit God geboren – NLB 517).

Liturgen: Cristina Pumplun en Herman Koetsveld.
Data: 16 en 23 februari / 1, 8, 15 en 22 maart
Tijd: 17.00 – 17.30 uur (De deur van de kerk is open voor inloop van 16.45 tot 17.00 uur).

Het Braambosgebed is ook te volgen via YouTube en Kerkdienstgemist.

Join our short vespers in the weeks before Easter in the ‘Burning Bush’ chapel, with Bible and poetry readings, organ music and prayers. The full service sheet is available in English. You can also attend via livestream. Please join us in Westerkerk on 16 and 23 February and on 1, 8, 15 and 22 March from 5.00 to 5.30 p.m.

Scroll naar boven