Winnaars Duyschot Orgelconcours

04 Winnaars en jury klein formaatDe winnaars van het eerste Duyschot Orgelconcours dat gehouden werd in de Westerkerk op 21 en 25 mei zijn bekend.
Winnaar van de Vox Humana Prijs in de Junioren categorie is David Strijbis. De 2e prijs ging naar Leander van den Bos.
Winnaar van de Flentop Prijs in de Conservatorium categorie is Wibren Jonkers. De gedeelde 2e prijs was voor Albert Driessen en Luuk Schuurman.
Het publiek mocht eveneens stemmen. David Strijbis werd zo tevens winnaar van de publieksprijs. (Foto: Pim van de Beek)

Centraal in het concours stond het grote Duyschot orgel uit 1686 van de Westerkerk. De kandidaten werden uitgedaagd om de grenzen van dit historische orgel op te zoeken. Naast de bekende barok componisten Bach en Buxtehude klonken zo ook werken van Hindemith, Alain, Manneke, Welmers en Franck. Naast een geldbedrag als prijs worden de winnaars van de beide categorieƫn uitgenodigd om een presentatieconcert te geven in de programmering van het prominente Grachtenfestival in augustus.